Njerëzit zakonisht bëjnë kontakt me sytë nga 30 deri në 60% të kohës kur janë në bisedë. Por, për të krijuar një lidhje emocionale të vërtetë, duhet të jetë vërtet nga 60 deri në 70%. Përdorimi i kontaktit me sy në avantazhin tuaj është një aftësi që mund të zotërohet me praktikë. Nëse jeni duke u përpjekur të merrni një pikë gjatë një mbledhje bordi ose duke kaluar një mbrëmje romantike me dikë, vështrimi juaj mund të thotë më shumë sesa fjalët tuaja.

1. Ju mban më shumë të vetëdijshëm.

8 Ways Eye Contact Can Change Your Life

Në një grup shoqëror, nëse shihni dikë që shikon tek ju, mund të filloni të përqendroheni më shumë në veprimet dhe mënyrat tuaja. Mund të jetë një gjë pozitive nëse e merrni atë në mënyrën e duhur. Nëse vëreni që dikush po përpiqet të mbyllë shikimin e tij, kontrolloni nëse shihni atë që po bëni është e përshtatshme.

Sidoqoftë, mbyllja e një shikimi nganjëherë mund të përdoret për të ngacmuar gjithashtu. Pra, nëse e shihni që gjithçka është në rregull, por dikush ende po ju shikon, thjesht mund ta injoroni këtë person.

2. Krijon dhe thellon tërheqjen.

Kontakti i syrit rrit vetëdijen. Nëse shikoni romantikisht në sytë e të dashurit tuaj, ata menjëherë do t’i ndjejnë fluturat në barkun e tyre, dhe kjo është kënaqësi për të dy.

Të gjithë e dimë se një buzëqeshje është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar dhe thelluar një tërheqje, por nëse e bashkoni atë me një vështrim të thellë, kalon në nivelin tjetër. Lajmi i mirë është se ne e themi këtë jo vetëm nga përvoja jonë, por edhe me mbështetjen e shkencës.

3. I bën fjalët tuaja më të paharrueshme.

Pavarësisht nëse po flisni me një punëdhënës të ardhshëm ose  me ndonjë person të dashur, mbajtja e shikimit tek ta është një shenjë besimi dhe sinqeriteti. Eshtë një mënyrë efektive për të siguruar që ata t’i kushtojnë vëmendje dhe të mbajnë mend ato që po thoni.

Kjo teknikë mund të jetë po aq e efektshme nëse po jepni prezantime në biznes ose përpiqeni ta bëni fëmijën tuaj të kuptojë diçka. Kjo u vërtetua edhe në një studim që u krye në Universitetin e Wolverhampton.

4. Ndihmon njerëzit të të vërejnë dhe të të kujtojnë ty.

8 Ways Eye Contact Can Change Your Life

Ju mund të keni vënë re se njerëzit e suksesshëm kanë një mënyrë të veçantë për të bërë gjeste dhe shikojnë njerëzit ndërsa flasin. Gjuha e tyre e fortë e trupit është çelësi i suksesit të tyre. Hulumtimet kanë treguar se kontakti me sy, i shoqëruar me një lëvizje të papritura, si kthimi i kokës ndërsa mbani shikimin e dikujt ose një lëvizje të papritur të duarve, mund t’i bëjë njerëzit të marrin parasysh dhe t’ju kujtojnë.

Gjuha e fortë e trupit shoqëruar me një vështrim të thellë ka një ndikim shumë të fortë në një audiencë.

5. Mund të përdoret për të vërejtur një gënjeshtar.

Shpesh kemi dëgjuar deklarata si “shikoni në sytë e mi dhe më tregoni të vërtetën” në filma, kështu që është e natyrshme të supozojmë se gënjeshtra ndërsa shikon dikë është e vështirë.

Sidoqoftë, është një mit që njerëzit shmangin gënjeshtrën ndërsa shikojnë drejtpërdrejt në sytë e dikujt, dhe shkenca e mbështet këtë. Por ky mit nuk është plotësisht i pabazuar. Edhe pse është e vërtetë që gënjeshtarët bëjnë më shumë kontakt me sytë sesa treguesit e së vërtetës, kur përballen me kontakt të drejtpërdrejtë me sy, njerëzit kanë tendencë të jenë më të sinqertë.

Kjo për shkak të përbërjes tonë të brendshme, e cila daton në ditët tona si gjahtarë dhe mbledhës. Ne nën ndërgjegjeshëm besojmë se sytë tanë japin më shumë sesa ato që mund të jemi duke thënë, kështu që ne abstenojmë nga gënjeshtrat ndërsa shikojmë drejtpërdrejt dikë.

6. Tregon respekt dhe vlerësim.

8 Ways Eye Contact Can Change Your Life

Vendosja e një kontakti të shëndetshëm me sy ndërsa flasim është një shenjë respekti dhe vlerësimi në shumicën e vendeve perëndimore, përfshirë SHBA. Kjo gjithashtu tregon se ju e konsideroni personin tjetër si të barabartë. Nëse nuk e bëni një gjë të tillë, njerëzit mund t’ju perceptojnë si jokompetentë ose jo të besueshëm.

Shpërndaje me një mik!

Burimi: www.alboz.net

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu