Përsa i përket akneve në trup, këshilla më bujare që mund t’ju japim është të bëni një kontroll mjekësor te mjeku specialist. Kështu do mund të identifikoni llojin e lëkurës suaj dhe se çfarë nevojitet saktësisht për shqetësimin tuaj. Mos harroni, aknet në trup mund të vijnë si pasojë e një çrregullimi hormonal ndaj zgjidhja e problemit mund të jetë shumë më e thellë se ç’duket. 

Sidoqoftë, nëse këtë muaj jeni ngushtë me paratë, për dy javë shkoni në plazh dhe kohën e keni të limituar, më poshtë do të gjeni tre zgjidhje të mundshme, falë të cilave njerëzit shprehen se kanë arritur të reduktojnë aknet në trup.

#1 Sapuni i zi afrikan është i përshtatshëm për çdo lëkurë dhe mjaft i pasur me antioksidantë. Ai gjithashtu redukton sasinë e yndyrës në trup dhe madje ndihmon në përmirësimin e ekzemës.

#2 Thuhet se vaji i kamforit është miku më i mirë i kujtdo që ka një lëkurë të yndyrshme. Do të mundësojë vrasjen e baktereve që shkaktojnë krijimin e akneve. Ky vaj mund të jetë pak i ashpër për lëkurën e thatë ndaj përdoreni në mënyrë të moderuar.

#3 Produktet të cilat përmbajnë acid salicilik janë po ashtu të këshillueshme. Dermatologët thonë se acidi në fjalë mundëson një depërtim dhe pastrim të thellë të lëkurës.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu