Nëse jeni prinder te ardhshem dhe nuk besoni se bebja degjon ne barkun e nenes, ka ardhur koha te ndryshoni mendim.

Sipas nje studimi te kerkuesve te Universitetit te Würzburg, publikuar ne revisten Current Biology, e qara e te sapolindurve ka aksentin e nenes dhe babait.

Foshnja kupton luhatjen e intonacionit te zerave qe degjon ndersa eshte ne bark te nenes, ne tremujorin e trete te shtatzanise.

Duke studiuar 60 te sapolindur, gjysma e tyre nga familje franceze e gjysma nga familje gjermane, u kuptua se e qara e bebeve ka marre karakteristika intonative te te folurit te prinderve.

Burimi: www.alboz.net

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu