Ballina Pink Emily Ratajkowski, zhvishet komplet për të protestuar kundër ndalesës së abortit

Emily Ratajkowski, zhvishet komplet për të protestuar kundër ndalesës së abortit

4
0

Emily Ratajkowski po iu kundërvihet ligjbërësve
të Alabamës.

Aktorja 27 vjeçare postoi një foto në Instagramin e saj, ku është komplet e zhveshur përveç një luleje në mes të këmbëve. Ajo shkroi:

“Këtë javë, 25 pleq të racës së bardhë votuan për ndalimin e abortit edhe në rastet e incestit dhe përdhunimit. Këta burra në pozitë po imponojnë vullnetin e tyre mbi trupat e grave në mënyrë që të mbrojnë patriarkatin dhe të vazhdojnë kompleksin e burgjeve industriale duke e parandaluar të drejtën e grave të klasës së ulet ekonomike që të mos riprodhohen. Shtetet që përpiqen të ndalojnë abortin janë janë shtetet që kanë përmasa më të larta të grave të zeza që jetojnë atje. Kjo ka të bëjë me klasën dhe garën dhe është një sulm i drejtpërdrejtë mbi të drejtat themelore të njeriut, gratë në SHBA mbrohen nga Roe vs Wade. Trupat tanë, zgjedhja jonë .“

View this post on Instagram

This week, 25 old white men voted to ban abortion in Alabama even in cases of incest and rape. These men in power are imposing their wills onto the bodies of women in order to uphold the patriarchy and perpetuate the industrial prison complex by preventing women of low economic opportunity the right to choose to not reproduce. The states trying to ban abortion are the states that have the highest proportions of black women living there. This is about class and race and is a direct attack on the fundamental human rights women in the US deserve and are protected by under Roe vs. Wade. Our bodies, our choice.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on


Burimi: www.alboz.net

Loading...

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu