Pornografia në internet mund të jetë më e përhapur se kurrë.

Megjithatë, as kjo nuk është pa konsekuenca. Një numër i madh shkencëtarësh po shqetësohen për efektet toksike në marrëdhëniet reale, transmeton lajmi.net.

Shikimi i tepërt i pornografisë mund të ndikojë në dëshirën seksuale të burrave, duke i rrezikuar ata tek mosfunksionimi seksual, sipas hulumtimeve të reja.

Një panel diskutimi i mbajtur në Takimin Vjetor Shkencor të Shoqatës Urologjike Amerikane ka nxjerrë në pah rezultatet nga një studim i fundit i cili zbuloi se obsesioni i burrave me pornografinë mund të ishte shkatërrues për shëndetin e tyre psikoseksual.

Studiuesit, të udhëhequr nga Dr Matthew Christman, një urolog i stafit dhe drejtor i programit për urologji pediatrike në Qendrën Mjekësore Detare të San Diego, raportuan se sa më shumë kohë burrat kalojnë në faqe pornografike si PornHub, aq më pak ka gjasa që ata të jenë në gjendje të lidhen me një partner të jetës reale në dhomën e gjumit.

Si rezultat, intimiteti mund të bëhet jashtëzakonisht sfidues dhe marrëdhëniet romantike ose seksuale mund të dëmtohen rëndë.

Duke studiuar 312 pjesëmarrës meshkuj të moshës midis 20 dhe 40 vjeç, studiuesit gjetën një lidhje të ngushtë midis përdorimit të tepruar të pornografisë dhe mosfunksionimit seksual.

Ajo zbuloi se rreth 20 përqind e burrave raportuan se shikonin pornografi tre deri në pesë herë në javë.

Afro 4 përqind e burrave preferuan të masturbojnë me pornografi, sesa të kryejnë marrëdhënie seksuale me partneren e tyre.

Burimi: www.alboz.net

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu