Mjekët kanë paralajmëruar gratë të mos vendosin duhan në vaginat e tyre – pas pretendimeve “mashtruese” kjo mund të forcojë shtytjen e seksit.

Profesionistët mjekësorë kanë debutuar teori pas trendit të ri, i cili është i njohur në Afrikë, duke thënë se substanca nuk ka asnjë efekt në epsh, transmeton IndeksOnline.

Përkundrazi, ata kanë nxjerrë në pah çështjet e lidhura me shëndetin “duhani vaginal” mund të shkaktojë – duke përfshirë infertilitetin, dhëmbëzimin dhe në disa raste hapjen vaginale për t’u mbyllur.

Kjo mund të rrisë rrezikun e kancerit  dhe gjithashtu mund të rezultojë në vështirësi me ciklet menstruale.

Praktika e nisur nga besimi se fuqia e duhanit mund, të rrisë kënaqësinë seksuale dhe rrit shanset për të mbetur shtatzënë, ka raportuar “The Sun”.

Duhani krijohet nga rrënjët e pemës “tangora” ose bimëve vendëse, të tilla si “kankouran mano” ose “koundinding”.

Në Senegal, në Afrikë, prirja është aq e popullarizuar, por mjekët janë të prirur t’i japin fund çdo sugjerimi të një lidhjeje midis substancës dhe libidos.

Gjinekologu dr Abdoulaye Diop tregoi se si duhani vaginal vetëm u jep grave ndjenjën që organet e tyre gjenitale po zvogëlohen, pasi kimikatet rezultojnë në tërheqje të muskujve vaginalë – por në fakt nuk është realiteti.

Profesori Pascal Foumane vazhdoi të shpjegonte se si pluhuri i duhanit mund të shkaktojë ulcera.

Burimi: www.alboz.net

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu