Studimet e fundit konstatojnë se përdorimi i vajit të palmës është shumë i dëmshëm për shëndetin e njeriut, madje edhe kancerogjen.

Vetia e vajit të palmës për mos t’u nxirë bën të duket sikur nuk ka kohë që përdoret. Mirëpo sipas Universitetit të Barit, Pisës dhe Padovës, në bashkëpunim me Shoqërinë Italiane të Diabetit, rezulton se vaji i palmës shkatërron qelizat e pankreasit që prodhojnë insulinë. Efekti i tij në trup është i pa riparueshëm.

Duhet të dini që me vajin e palmës prodhohen të gjitha llojet e biskotave. Edhe në rast se në përbërësit e produktit shkruhet vaj vegjetal, bëhet fjalë për vajin e palmës. Produktet e konservuara përmbajnë gjithashtu vaj palme.

Burimi: www.alboz.net

Loading...

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu