Nisesh nga vetja pa u hamendur

E qet një hap dhe hapin tjetër

Dhe mund të jesh fatlum

Nëse hapin e tretë

E qet sërish përpara

 

Duhet t’i mësosh hapat

Të ecin edhe prapa shpine

Në të mëngjër e në të djathtë

 

Nuk dihet si kryqëzohen rrugët

Si ngatërrohen pa gisht tregues

 

Mos u hamend

Asnjë lavdi s’ka udhëtuar larg

Asnjë largësi s’është afruar krejt

 

Është e rëndësishme

Të ecësh vetë

Shkruan: Rrahman Dedaj

Burimi: www.alboz.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here